Forskjellen på innlegg og side

Før du begynner å skrive, må du bestemme deg for om du vil lage et innlegg eller en side.

Se på bilde 1 under. Jeg har valgt å lage en side, har trykket på menyknappen for «Sider» og deretter valgt «Legg til ny».

Her kan du velge mellom innlegg eller side

BILDE1. Trykk på bildet for å få opp større utgave.

 

 

 

 

 

 

 

Hva er forskjellen på innlegg og side?

Innlegg og sider ser nesten helt like ut, når du henter de opp på kontrollpanelet (baksiden). Men det er viktige forskjeller:

  • Innlegg kommer i en løpende strøm på forsiden. Med andre ord: Alle innlegg legger seg på forsiden. Du kan rulle nedover forsiden og finne innleggene. Og de legges etter dato: Siste innlegg ligger øverst.
  • Sider er statiske. De knyttes som oftest til en av menyknappene.

Nyhetsartiklene på forsiden er alltid innlegg. Hvis du lager en side, vil den ikke legge seg ut på nyhets-forsiden.

Hvis du går inn på forsiden og trykker på menyknappen for Alnaelva (på venstre side), får du opp tre undermeny-knapper. Dette er sider. Altså ikke innlegg. Dette er sider som skal ligge fast på Alnaelva. Men de kan selvsagt skiftes ut med nye sider, eller innholdet kan redigeres. Eller vi kan lage nye sider som legges i undermenyen.

Det du leser på nå, er også en side.  Det er en side som er festet til menyknappen «Teknisk». Det kunne vært laget som et innlegg.  Men jeg har festet denne artikkelen til en menyknapp. Den skal være «statisk». Og da er det oftest best å lage en side.

Hvis du vil feste en side eller et innlegg til en menyknapp, må du kontakte en av administratorene.

Hva skal på nettsiden og hva skal på Facebook?

Før du skriver, bør du tenke nøye over hva som egner seg for nettsiden, og hva som hører bedre hjemme på Oslo Elveforums facebookside eller en av elvegruppenes grupper på Facebook.

Hvis du for eksempel har tatt et (eller flere) vakre bilder av den elva du er glad i, og har lyst til å dele dette med andre, skal det alltid på Facebook.

Et innlegg bør være en nyhetssak, og inneholde både tekst og bilder, gjerne også lenker til en avisside, eller til en pdf-fil (høringsbrev og lignende). Og det bør ha allmenn interesse for elvegruppene.

Husk at når du har skrevet et innlegg, og trykker på «Publiser», vil innlegget alltid legge seg som øverste nyhetsartikkel på vår felles nettside.

Slik skriver du et innlegg.