Flott tur langs Ljanselvas nedre del

Sverre Samuelsen guidet ned elva
Sverre Samuelsen (i midten) var en engasjert guide på turen.

I vakkert sommervær deltok vel 20 deltakere på en guidet tur ned Ljanselva søndag 25. august. Turen gikk fra Ljabru Hovedgård ned Liadalen til Fiskevollbukta. Arrangør var Miljøprosjekt Ljanselva.

Sverre Samuelsen var engasjert og kunnskapsrik guide på turen – assistert av Trine Johnsen og Arne Lunde. Alle tre er blant ildsjelene i Miljøprosjekt Ljanselva, en elvegruppe som ble startet allerede i 1989. Trine Johnsen er leder for gruppa.

Imponerende resultater

Trine Johnsen

Miljøprosjekt Ljanselva kan vise til imponerende resultater etter 30 års drift. Gruppa, som kun består av frivillige, leier og drifter Sagstua, arrangerer guidede vandringer, fuglekassesnekring, dugnader og mye mer. Hvert eneste år arrangeres det møter med politikere og administrasjon i bydelen – og bydel og bymiljøetaten inviteres til befaringer og diskusjoner.

Et svært viktig arbeidsområde er å promotere nye turveier eller utvidelse og forbedring av grøntområdene langs elva. Et stort antall skoler har dessuten adoptert sin elvestrekning, noe som bidrar til flott miljøengasjement bant skoleelevene.

Hvis du har lyst til å engasjere deg i Miljøprosjekt Ljanselva, kan du sende en epost til johnsen.trine@gmail.com.

Benken på et stilleområde langs Ljanselva, er satt opp av Ljanselva Miljøpark.
Miljøprosjekt Ljanselva har satt opp informasjonsskilter ved alle kulturminner.

Takk for turen!

Dette innlegget ble publisert i Ljanselva. Bokmerk permalenken.