Harald er nominert til Frivillighetsprisen

Harald Lundstedt. Foto: Østlandets Blad

Oppegård kommune har nominert Harald Lundstedt som kandidat til den nasjonale Frivillighetsprisen 2012, melder Østlandets Blad den 21. august 2012.

Det er Frivillighet Norge som arrangerer jakten på gode kandidater til prisen. Landets kommuner er oppfordret til å foreslå en eller flere gode kandidater.

Harald Lundstedt fikk tildelt Oppegård kommunes Frivillighetspris for 2011 under et arrangement i januar i år, og ordføreren mener han er rett person til å nomineres for den nasjonale prisen. Lundstedt har lagt ned et hav av timer med frivillig arbeid gjennom en lang årrekke.

Han har først og fremst gjort en betydelig innsats for Gjersjøelvprosjektet som han var med og startet i 1991. Her har han bidratt med det meste både når det gjelder anlegging av fisketrapper i elva, og gjenreising av kulturminner, som oppgangssaga og arbeiderboligene som har blitt museum.

Han bruker også mye av sin tid til å guide interesserte som vil se saga i bruk, samt arrangerer elvevandring. I tillegg til den glødende interessen for Gjersjøelva, er Harald Lundstedt også en ivrig forkjemper for natur- og friluftsliv, og tar gjerne en kamp for å sikre at også kommende generasjoner skal få tilgang til friluftsliv i sin hjemkommune.

Den siste tiden har Lundstedt viet mye tid til planlegging av en ny tursti langs Gjersjøelva, en turopplevelse med innslag av broer for å krysse elva. Dette forteller Østlandets Blad.

Dette innlegget ble publisert i Gjersjøelva. Bokmerk permalenken.