Kulturpris til Eivind Bødtker

Foto: Per Østvold

På et arrangement i Hoffvassdragets Venner torsdag 7. september fikk Eivind Bødtker Ullern bydels kulturpris 2023. Prisen består av kr. 10.000, samt diplom og blomster. Eivind er leder for Hoffvassdragets Venner og en ildsjel i flere organisasjoner.

Det var Inger Hopp, nestleder i Ullern bydelsutvalg, som overrakte prisen. Hun pekte på at Eivind gjennom et langt og aktivt liv har inspirert mange rundt seg og skapt endring gjennom ulike lokale organisasjoner som forening Skøyen Vel og Oslo Vellenes Foreningsorganisasjoner. Bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen har ofte omtalt Eivind som Vellenes Vel.

– Ikke minst har han de siste årene markert seg stort i sitt arbeid for Skøyen og for Bestumkilen, gjennom sitt engasjement i Skøyen miljøforum og i Hoffvassdragets venner.

– Ullern Bydelsutvalg var enstemmige om at årets kulturpris skal gå til Eivind Bødtker for hans arbeid for å skape kulturrom og møteplasser både for dagens og fremtidige generasjoner, fortalte Inger Hopp. – Eivinds arbeid for Bestumkilen har vært og er helt avgjørende for Bestumkilens fremtid. Han er en ildsjel som brenner for sakene som engasjerer ham.

Inger Hopp påpekte at bydelsutvalget også verdsetter en annen arena høyt: Eivinds engasjement for Frivillighetssentralen og organiseringen av Frivilligdagen. I tillegg Eivinds arbeid for norsk språktrening for flyktninger som har bidratt til at flere kan ta del i lokalsamfunnet og kulturtilbudene i bydelen.

Ny elvebrosjyre

Kulturprisen ble delt ut under Hoffvassdragets Venners lansering av en ny elveguide med 30-40 personer til stede i Oslo Motorbåtforenings lokaler i Bestumkilen. Per Østvold, leder i Oslo Elveforum, gratulerte med en flunkende ny og flott brosjyre, og overrakte blomster til Eivind Bødtker.

Foto: Per Østvold
Dette innlegget ble publisert i Arrangementer, Hoffselven og merket med , . Bokmerk permalenken.