Bli med på elvevandringer i mai

5/5: Elvevandring langs Gaustadbekken og Frognerelven

Turen går søndag 5. mai kl. 13-15.

Oppmøte ved Forskningsparken T-banestasjon/trikkestopp. Trikkestoppet ligger rett under T-banestasjonen.

Hovedtema for turen er gjenåpning. Du får høre om hvilke sosiale og politiske prosesser som førte fram til realisering av det blågrønne anlegget ved Forskningsparken. Ved slutten av vandringen får du vite om planene for gjenåpning av Frognerelvas nedre del. Du blir orientert ved flere steder langs elva om vassdragets mangfoldige biologi og mangslungne historie. Turen avsluttes ved Frognerelvas utløp i Frognerkilen.

Arrangør: Frognerelvens Venner.


7/5: Elvevandring langs Ljanselva og opplev våren


9/5: Møt våren langs Akerselva

Miljøforeningen Akerselvas Venner inviterer til en guidet vår-vandring langs den nedre delen av Akerselva. Frammøte ved Sagene kirke torsdag 9. mai kl. 18.00.

Turen går nedover elva så langt vi kommer på to timer, og går uansett hvordan været er. Turfører: Gard Espeland. Ingen påmelding.

For de som ønsker det, kan turen avsluttes med en øl på det nye Ringnes Brygghus – så langt det er plass. Det blir også gitt en kort orientering om driften av brygghuset.

Turen arrangeres i samarbeid med Akerselvaakademiet, og er en del av miljøhovedstads-programmet.


15/5: Fugletittetur langs Ljanselva med vårbrus og fuglesang

Dato: Onsdag 15. mai. Oppmøte kl. 18:00 ved kiosken ved Ljabru Hovedgård-stoppet.

Bli med å oppdag fuglelivet langs Ljanselva! Turen går til Sagstua ved Skulleruddumpa der kaffe og vafler venter. Turen varer i omtrent to timer og er et samarbeid med Naturvernforbundet Oslo Sør.

Arrangør: Miljøprosjekt Ljanselva.


21/5: Elvevandring fra Bestumkilen og oppover til Holmendammen

Tirsdag 21. mai kl 18.00 – 20.30.

Vi møtes på broen over Hoffselven på båtopplaget i Bestumkilen, og gjør som sjøørreten, følger vassdraget oppover. Bli med og gjør deg kjent med forvandlingen av Skøyen, med gamle Sofienlund og 17 etasjers Orklabygget, opp til gamle Hoff gård og den flotte og “hemmelige” Dronningfossen med 11 meters fall, til de gamle isdammene ved Smestad gård. Vi passerer hjertet av Smestad som kanskje skal bli en liten by i byen, går flotte hellelagte veien oppover fra Smestadkrysset helt til vi når Holmendammen og ser Holmenkollhoppet, som er rester etter de to stor gårdene Østre og Vestre Holmen.

Intet værforbehold. Gratis! Joggesko anbefales, en del asfalt og noe vandring i natur. Atkomst med kollektivtransport: Buss 20, 31 til Skøyen, nr 30 til Frognerkilen, tog til Skøyen stasjon. Retur fra Holmendammen: buss 45 eller 46.

Arrangør: Hoffselvens Venner.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.