Vi gratulerer to av byens elvevoktere med St. Hallvard!

Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen, er tildelt Ida Fossum Tønnessen og Sissel Rønbeck. Medaljen deles ut årlig, og er hovedstadens spesielle heder til personer som har gjort en verdifull innsats for Oslo kommune.

Ida Fossum Tønnessen – Oslo Elveforums Grand Old Lady

I begrunnelsen for tildelingen heter det om Ida Fossum Tønnessen at hun hedres for et mangeårige engasjement og utrettelige innsats for byens elver og bekker. En innsats som har gitt formidable resultater på 10 år.

Ida Fossum Tønnessen har kjempet for Oslos vassdrag. Hun har arbeidet for å åpne de mange elvene som på sin veg til sjøen er blitt dekket av betong, eller lagt i rør. Hun har vært styreleder for Oslo Elveforum fra 2008 – 2016, før dette mangeårig medlem og nestleder. Fossum Tønnessen er fortsatt aktiv som rådgiver for Oslo Elveforum.

Fra 1985 – 2001 var Ida Fossum Tønnessen direktør for kommunens Park- og idrettsvesen.

For sitt mangeårige engasjement og store innsats for byens elver og bekker får Ida Fossum Tønnessen St. Hallvardmedaljen. Les hele begrunnelsen.

-Håndslag til alle ildsjeler

-Dette var en veldig hyggelig beskjed å få. Dette at arbeidet med byens vassdrag settes på kartet på denne måten i året hvor Oslo er Europeisk miljøhovedstad, er  et kraftig håndslag til alle ildsjelene i Oslo Elveforum for alt det flotte arbeidet som utføres hver dag. Jeg er stolt og glad for å være på dette laget, sier Ida Fossum Tønnessen.

Sissel Rønbeck – Akerselva Miljøparks gudmor

I begrunnelsen for tildelingen heter det om Sissel Rønbeck at hun hedres for initiativet til et omfattende handlingsprogram for området langs Akerselva. Som miljøvernminister i 1986 – 1989 satte Rønbeck av statlige midler til Akerselva Miljøpark og Kulturminneprosjekt Akerselva, – og var en entusiastisk pådriver for prosjektet. Målet med handlingsplanen i 1986 var å bevare miljøets kulturhistoriske verdier med vekt på industri og arbeiderhistorie, og ferdigstille en sammenhengende elvepark med en levende laksestamme i en renset elv.

I dag er Akerselva Miljøpark mye brukt av både turister og befolkningen i Oslo. Området byr på grøntområder og rekreasjon, men også industrihistorie, – noe som er med på å gjøre en vandring langs Akerselva til en spennende opplevelse i harmoni mellom by og natur.

For sitt engasjement og store innsats for Akerselva Miljøpark og Kulturminneprosjekt Akerselva får Sissel Rønbeck St. Hallvard-medaljen. Les hele begrunnelsen.

Vi gratulerer!

– På vegne av oss alle gratulerer jeg de to prisvinnerne, sier Per Østvold, leder i Oslo Elveforum.

– Dette er vel fortjent. Og prisen hedrer ikke bare disse to, men alt arbeidet som er lagt ned gjennom de siste 20 årene for bevaring av elveparker og gjenåpning av elver og bekker.

St. Hallvard-medaljen 2019 deles ut av ordfører Marianne Borgen i Oslo rådhus tirsdag 14. mai.

Dette innlegget ble publisert i Arrangementer. Bokmerk permalenken.